HTML

Plézer-féle Gyógyfűszappan Manufaktúra

Írásaim a natúrszappanokról, krémekről, aromavizekről, fürdősókról, fürdőbombákról szólnak, és hogy hogyan jutottam el odáig, hogy magam készítsem el Őket.

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Száraz vagy korpás seborreás bőr

2016.03.14. 10:32 Gyógyfűszappan

Száraz vagy korpás seborrea (seborrhoea sicca) bőr? Első hallásra szörnyű és azt gondolhatnád minek írok ilyeneket. Azért tartom fontosnak, hogy ezt külön taglaljam, mert könnyen összetéveszthetőek. Hiszen, a korpás seborrea a zsíros bőrtípusra jellemző. Emlékeztek? Itt újra elolvashatod: zsírős bőr. Korpás seborrea jellemző tünetei. A bőr felszíne szürkés, sápadt, a pórusok tágak, korpásan hámlik, érdes és zsíros tapintású. Tisztálkodás után, gyakran úgy viselkedik, mint a száraz bőr, húzódik és begyullad, ezért sokan össze is keverik a két bőr típust, de ez nagy hiba, lévén más-más fajta kezelést, és törődést igényel. Ez a fajta bőr, tele van mitesszerekkel, melyek igen nehezen ürülnek ki. Ennél a bőrtípusnál az elszarusodás sokkal intenzívebb, mint az olajos seborrea-nál, így a bőr felszíne sokkal szárazabb, dehidratáltabb, és érzékenyebben reagál, így gyakran alakulnak ki gyulladások. Javaslom bőrradír használatát. Nagyon jó lehet a Holt-tengeri iszap szappan rendszeres használata. Nyugtató és gyulladáscsökkentő készítmények alkalmazását is javaslom. Természetben megtalálható nyugtató növények a kamilla, körömvirág.  Körömvirág- Kamilla natúr szappanunk a legtökéletesebb kombináció ennek kezelésére, de ne feledkezzünk meg a Teafa szappanunkról sem. Ajánlom a B-vitamin tartalmú ápolószerek használatát és az életmódváltást. Az étrend megváltoztatása, sok vitamin és ásványi anyag bevitele, sok mozgás, lehetőleg a friss levegőn, javítja a tüneteket.

 

Holt tengeri iszap natúr szappan

Körömvirág Kamilla natúr szappan

Teafa natúr szappan

Xoxo Noémi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfuszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr708475576

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása