HTML

Plézer-féle Gyógyfűszappan Manufaktúra

Írásaim a natúrszappanokról, krémekről, aromavizekről, fürdősókról, fürdőbombákról szólnak, és hogy hogyan jutottam el odáig, hogy magam készítsem el Őket.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Kipróbáltam, működik!

2016.03.09. 17:06 Gyógyfűszappan

„Körülnézett háza táján

 Csiga- biga néne

 Közeledik már az ünnep

 Meszelni is kéne…”

 Ha a meszelésben nem is, de az Tavaszi nagytakarításban segítségedre lehetek néhány természetes, olcsó, egyszerűen alkalmazható ötlettel.

Elsőként, a SZÓDABIKARBÓNÁVAL és CITROMSAVVAL néhány tipp.

Teljesen természetes, környezetbarát anyagok.  Árban is verhetetlenek, könnyen beszerezhetők. (~ 400 Ft/kg, ~550/ fél kg) Szerintem az egész lakás kitakarításához is bőven elegendő ez a mennyiség.

Takarításhoz: (Szódabikarbóna)

A megnedvesített szódabikarbóna kiváló súrolószer. Használhatod a fürdőszobában, konyhában egyaránt. Ugyanezt a pasztát használhatod a sütő tisztítására is. A leégett edénybe tegyél egy kanállal, önts rá egy kis vizet és forrald fel. Könnyedén tisztíthatod ezután. Rászórhatod a szőnyegedre, kárpitra szárazon, elveszi a szagokat, tisztítja az anyagokat. Kb 15 perc elég lesz, alaposan porszívózd ki a kelmékből. Szagtalaníthatod vele a cipőket, kutyusod fekhelyét, a cicaalmot, de akár az autódat is. Használhatod a hűtődben is erre a célra. Felmosásra is igazán alkalmas. Egy-két evőkanállal tegyél a vödörbe, gazdagíthatod illóolajokkal. Fertőtlenítő hatású olajok: Levendula, Teafa, Citrom, Narancs…

A narancsolaj fényessé teszi a felületeket (csempe). Általános lemosásra, csempetisztításra is használhatod, nemcsak felmosásra.

 Vízkőoldás természetesen: (Citromsav)

Sokan az ecetre esküsznek, de én nem szeretem az erős szag miatt. Szívesebben használom a citromsavat szárazon, vagy vízben (1-3 Pumpás flakonban) oldva. A citromsav nem szaglik, nem hagy foltot a felületeken, kiválóan fertőtlenít, főleg, ha néhány csepp Teafaolajat is teszek hozzá.

Ezzel vízkőtelenítem a konyhai berendezéseket. Vízforralót, kávégépet, teafőzőt. Ezzel tisztítom a csaptelepeket, mosdót, zuhanykabint, fürdőkádat. Eredményesen használható a WC tisztítására is. Ha pihe- puha mosott ruhákat szeretnél, tegyél citromsavat az öblítő helyére. A ruhák száradás után is puhák maradnak. Láthatóan élénkebb lesz a színük, mert a citromsav kioldja az anyag szálai közt lévő régi vízkőlerakódásokat, így megszünteti a szürke „fátylat”.

Bővebben a mosási trükkökről, a következő írásban olvashatsz.

Ha Te is kipróbáltad, vagy más ötleted is van, írd meg!

Örömteli készülődést kívánok!

Zsuzsa

 

Környezetbarát tisztítószereket az alábbi webáruház linken megtalálod:

http://www.szappan-manufaktura.hu/kornyezetbarat-tisztitoszerek-k50456

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfuszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr228458232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása