HTML

Plézer-féle Gyógyfűszappan Manufaktúra

Írásaim a natúrszappanokról, krémekről, aromavizekről, fürdősókról, fürdőbombákról szólnak, és hogy hogyan jutottam el odáig, hogy magam készítsem el Őket.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bőrtípusok- Szárazbőr

2016.02.20. 09:35 Gyógyfűszappan

szarazbor.jpgHa bőröd vízhiányos, száraz (dehidratált) akkor száraz bőrtípusúak csoportjába tartozol. Hogy megbizonyosodhass róla, hogy valóban így van, olvasd el az alábbi jellemzőket. Mindezek mellé tippeket, tanácsokat is fogok neked adni, hogyan tudod legjobban hidralizálni bőröd.

A bőr halvány kifakult színű, érdes és petyhüdt tapintású. Rugalmassága, tónusa csökkent. Korán ráncosodik. Szűk pórusok jellemzik, a pórusokban apró fekete mitesszerek képződtek. A bőr felszíni rétegén kívül, a bőr mélyebb rétegeiben is csökken a víztartalom. Ezen tünetek kezelése: A cél, minél több vizet a bőrbe juttatni - külsőleg és belsőleg egyaránt. Ezért javaslom, hogy fogyassz minél több lédús, rostos élelmiszert és minél több folyadékot naponta. A felnőtt emberi szervezetnek 2-2.5 liter folyadékra van szüksége naponta. Használjunk hidratáló krémet, mely shea vajjal készült. Hidratáló krémek mellett ne feledkezzünk meg a szappanokról sem. Ne a hagyományos szappanokra gondoljunk. Mindenféleképpen a természetes alapanyagokból és a természet adta anyagokból készült szappanokat ajánlom. Ilyenek, az uborkás, citrom-méz és a sós uborkás szappanok.

Részletes leírásukat az alábbi linkeken megtalálod.

UBORKA KÉZMŰVES NATÚR SZAPPAN

SÓS UBORKA KÉZMŰVES NATÚR SZAPPAN

CITROM-MÉZ KÉZMŰVES NATÚR SZAPPAN

Jövőhéten a zsíros bőr tüneteiről és annak kezeléséről fogok írni.

Xoxo Noémi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfuszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr538405864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása