HTML

Plézer-féle Gyógyfűszappan Manufaktúra

Írásaim a natúrszappanokról, krémekről, aromavizekről, fürdősókról, fürdőbombákról szólnak, és hogy hogyan jutottam el odáig, hogy magam készítsem el Őket.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

E vitamin

2016.06.23. 14:30 Gyógyfűszappan

Szia!

Arra gondoltam, hogyha a nyereményjátékunk fő témája az E vitamin, akkor írok Neked róla, amit tudok. Fogadd szeretettel. Remélem sok új dolgot fogsz megtudni írásomból, ha pedig ezeket már tudtad, köszönöm, hogy elolvastad.

Erről a tokoferolként is ismert vitaminról ma még keveset tudunk, de a folyamatos kutatások jelzik a fontosságát. Antioxidatív folyamatok védőfaktoraként és az öregedés gátlásához használja fel a szervezet, sőt feltételezések szerint a nemi működéshez is szükséges. Mivel a bőr testünk külső, környezettel érintkező védő rétege, ezért fontos szerepet játszik a szabad gyökök elleni védelemben. A sejtkárosító szabad gyökök közvetlen reakcióba léphetnek a bőrzsírokkal és fehérjékkel, károsítva a bőr funkcióit. 

Az antioxidáns tartalmú bőrápoló termékek megvédik a sejteket az oxidatív stressz által okozott károsodástól. Az E-vitamin természetes antioxidánsként fejti ki hatását a szarurétegben, a bőr felületét főként a faggyún keresztül éri el. Az oxidatív stresszt kiváltó környezeti hatások növekedése következtében a bőrnek fokozott E-vitamin-ellátásra van szüksége, a hiánya sejtkárosodáshoz vezethet. Tudományos kutatások kimutatták, hogy a lokálisan alkalmazott E-vitamin emeli a bőrben rendelkezésre álló vitamin mennyiségét.

A tokoferol vagy E  vitamin lényeges a bőr egészsége számára. Mint kozmetikai alkalmazás főleg a száraz vagy érett bőr ápolására és a napozás utáni regenerálódásra gyakorolt hatása miatt érdekes.
Gyakorlatilag az E vitamin bármilyen kozmetikai készítménybe beleépíthető, amely olajat tartalmaz. Nagyon hasznos a krémekben, emulziókban, szérumokban, kenőcsökben, balzsamokban, sminkkészítményekben (rúzs, korrektorok, ajakbalzsamok, szem- és arcfestékek, stb.)

Az E vitamin jelen van a sejtfalak lipofil részeiben. Erőteljes antioxidáns hatása van, védelmez a szabad gyökök romboló hatása ellen, gyulladás gátló és regeneráló hatású.

Tulajdonságai:

§  erőteljes antioxidáns

§  ráncmegelőző, öregedés gátló

§  rugalmasító hatású

§  csillapító és gyulladás gátló hatású

§  hozzájárul a bőr hidrolipid rétegének fenntartásához

§  hámsejtképző, bőrregeneráló 

§  megelőzi a bőr korai elöregedését

§  megvédi a bőrt a szabad gyökök és az UV-sugarak káros hatásától

§  ösztönzi a felhámképződést és a bőr saját enzimeinek tevékenységét

Alkalmazása:

§  minden fajta bőrápoló termékbe (melyek olajat tartalmaznak)

§  az égési sebek, ekcémák és egyéb bőrbántalmak gyógyulási folymatának felgyorsítására

§  napozás előtt és után

§  sminkkészítményekbe

§  hajmaszkokba, -szérumokba, -kezelésekhez

§  oxidációra érzékeny olajokba antioxidánsként

§  krémekbe, szérumokba és antiage olajakba foglalva

§  kiszáradt, vízhiányos bőr ápolására szánt készítményekbe foglalva

§  rugalmasító és hidratáló készítményekbe foglalva

§  szerkezetjavító kenőcsökbe, balzsamokba

§  napozás utáni készítményekbe foglalva

§  napolajakba, krémekbe, mint sejtvédő és antioxidáns

 

Xoxo Noémi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfuszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr268834894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása