HTML

Plézer-féle Gyógyfűszappan Manufaktúra

Írásaim a natúrszappanokról, krémekről, aromavizekről, fürdősókról, fürdőbombákról szólnak, és hogy hogyan jutottam el odáig, hogy magam készítsem el Őket.

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Bőr típusok

2014.03.25. 16:25 Gyógyfűszappan

Te tudod milyen típusú a bőröd?

Szeretnénk neked segíteni, hogy kiderítsd, neked milyen típusú a bőröd, és hogy az, milyen kezelést, szappant, krémet igényel.

Többféle bőrtípus létezik, és általában, mindenki tudja, milyen a bőre, de van egy típus, ami nem mindig egyértelmű, ez pedig a zsíros bőr.

A zsíros bőrnek két fajtája létezik, az egyik az olajos szeborrea (seborrhoea oleosa), a másik a száraz vagy korpás seborrea (seborhoea sicca).

Olajos szeborrea
A bőr felszíne olajosan fénylő, gyakran sárgás színű, a felfokozott faggyútermelés serkenti, fokozza az elszarusodást, ezért, a pórusok gyakran eltömődnek, így könnyen alakulnak ki mitesszerek, pattanások, és gyulladások. Tág, jól látható pórusok.
Ajánlott a napi rendszeres bőrtisztítás és legalább heti egyszer bőrradír (Narancs Mák szappan)
 használata, hogy az elszarusodott réteget eltávolítsuk, ez által a felgyülemlett faggyú ki tud ürülni. Használjunk algás, agyagos, Holt-tengeri iszapos, valamint vitaminos készítményeket, melyek segítenek a faggyúmirigyek működésének szabályozásában, valamint zsírtalanító szappanokat (például Holt-tengeri iszap szappan).

Holt-tengeri_iszap.jpg Narancs-_Mak.jpg


Száraz vagy korpás szeborrea (seborrhoea sicca)

A bőr felszíne szürkés, sápadt, a pórusok tágak, korpásan hámlik, érdes és zsíros tapintású. Tisztálkodás után, gyakran úgy viselkedik, mint a  száraz bőr, húzódik és begyullad,  ezért sokan össze is keverik a két bőr típust, de ez nagy hiba, lévén  más-más fajta kezelést, és törődést igényel. Ez a fajta bőr, tele van mitesszerekkel, melyek igen nehezen ürülnek ki. Ennél a bőrtípusnál az elszarusodás sokkal intenzívebb, mint az olajos szeborrea-nál, így a bőr felszíne sokkal szárazabb, dehidratáltabb, és érzékenyebben reagál, így gyakran alakulnak ki gyulladások.
Javasoljuk bőrradír (például Rózsaszín-agyagos és Holt-tengeri iszap szappan) rendszeres használatát, nyugtató és gyulladáscsökkentő készítmények alkalmazását (például Körömvirág - Kamilla szappan vagy Teafa szappan), fokozott B-vitamin tartalmú ápolószerek használata, ajánlott az életmódváltás, étrend megváltoztatása, sok vitamin és ásványi anyag bevitele, sok mozgás, lehetőleg a friss levegőn.

Rozsaszin_agyag.jpg Koromvirag-_Kamilla.jpg Teafa.jpg

 

További bőrtípusokról és kezelésükről itt olvashatsz.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyfuszappan.blog.hu/api/trackback/id/tr965864716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása